Hvor vigtig er en 404 side egentlig?

Husker du at informerer din besøgende korrekt på din 404 side?

Er en 404 side overhovedet vigtig?

Svaret er helt entydigt : JA – men mange virksomheder glemmer helt at se vigtigheden i en 404 side. Forestil dig at din virksomhed eksempelvis skifter domæne (jeresnavn.dk). Her er det yderst vigtigt at jeres brugere og besøgende kommer til den rette hjemmeside, eller som minimum bliver informeret om at tidligere hjemmeside ikke eksisterer mere. Der findes et hav af redirection plugins til WordPress, som kan sørge for at brugere og besøgende kommer videre til den nye hjemmeside. Men igen er det vigtigt at man har opsat en informerende 404 side.

Man kan eksempelvis teste det på sit eget site. Indtast jeres URL ( www . adresse . dk ) og lav evt. en “/kinakål/” – forudsat man ikke sælger kinakål.

I de fleste tilfælde vil du nu se hjemmesidens 404 side. Prøv at se om du synes at 404 siden forklarer brugere og besøgende at de er kommet til en forkert side. Hvis ikke, så er det nok en god ide at gøre opmærksom på det. Der findes mange forskellige opsætninger af hvad man bør fortælle besøgende og brugere på en 404 side, for i princippet er de jo blot landet på et forkert ( el. ikke eksisterende site) , og man skal gerne have brugere flyttet til det rettet site, nemmeste og hurtigst muligt.

En ide kunne evt. være at opsætte en tekst a la :

UPS! – Denne side findes ikke mere. Vær sikker på du indtastede den korrekte adresse. Du kan benytte søgefeltet herunder / over for at foretage en ny søgning. Eller klik her for at komme til forsiden. 

Har man et WordPress site, findes der som sagt et væld af 404 plugins. Du kan se nogle af dem nedenfor.

Hos Webactor benytter vi en 301 redirect, som gør at alt trafik / besøgende drejes direkte videre til vores forside.
Det kunne eksempelvis være noget a la nedenstående.

# all existing 301 rules go here

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(?:www\.)?ditnavn\.com$ [NC]
RewriteRule ^ https://www.ditnavn.dk/? [L,R=301]

 


Brug for hjælp? – Kontakt Webactor – Vi hjælper gerne.